S-a descoperit o noua specie de paianjen: E cat o farfurie de mare

admin

Un paianjen cu o dimensiune de aproximativ 23 centimetri in diametru, descoperit de oamenii de stiinta in Baja California din nord-vestul Mexicului, a fost confirmat ca apartinand unei noi specii.

Paianjenul numit „Califorctenus Cacachilensis”, specie endemica in aceasta peninsula, a fost reperat pentru prima data in pesterile din Las Cacachillas, a declarat Maria Luisa Jimenez, specialista in cadrul Centrului de Cercetari Biologice din Nord-Est (CIBNOR).

„Prima data cand l-am vazut, am fost foarte impresionata de dimensiunea sa”, a spus Jimenez pentru sursa citata.

„Niciodata pe parcursul carierei mele nu am mai intalnit un paianjen atat de mare, aproape cat o farfurie”.

Aceasta specie a fost descoperita initial in 2013, in timpul unei expeditii obisnuite desfasurata de oameni de stiinta de la Muzeul de Istorie Naturala din San Diego (theNAT) si de cercetatori mexicani, potrivit site-ului institutiei.

Pentru determinarea caracteristicilor si legaturilor cu alte specii cunoscute, oamenii de stiinta au apelat la Jimenez si la alti experti de la Universitatea Campinas din Brazilia. „Am capturat opt exemplare, le-am comparat (…) si am ajuns la concluzia ca este o specie noua”, a spus ea.

Acest paianjen cu picioare de 10 centimetri si un corp de dimensiuni mici, masurand in total circa 23 de centimetri in diametru, este similar cu „paianjenul brazilian ratacitor” si face parte din familia tarantulelor prezente in aceasta tara. Ca si acestea, are corpul aplatizat si doua carlige mari, impunatoare. Capul si picioarele sunt cafenii, iar abdomenul este galben.

Acest paianjen este nocturn si se deplaseaza rapid, astfel incat este dificil de observat.

Potrivit lui Jimenez, in lume traiesc peste 45.000 de specii de paianjeni, printre care aproape 250 sunt endemice in Baja California.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tiberiu Ivancea revine la conducerea IPJ Sibiu dupa 6 luni de absenta

Comisarul-şef Tiberiu Ivancea a revenit la conducerea IPJ Sibiu, după ce a fost detașat cu caracter temporar la București, ca director adjunct al Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR. “Începând de astăzi, la cerere și cu aprobarea Ministrului Afacerilor Interne, comisarul șef Tiberiu Ivancea a revenit pe funcția deținută […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro