Romanii din zonele foarte poluate ies mai devreme la pensie – legea merge la Iohannis

admin

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege care reduce cu 2 ani varsta standard de pensionare in cazul persoanelor din zonele foarte poluate.

„Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice si/sau de cocs metalurgic, precum si a emisiilor de amoniac si derivate, respectiv Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Targu Mures, Slatina, Turnu Magurele si Ramnicu Valcea pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin. (4) „, potrivit proiectului de lege care completeaza Legea nr. 263/2010.

Proiectul a fost adoptat cu 248 de voturi „pentru”, 26 „impotriva” si o abtinere.
Camera Deputatilor este for decizional, asa ca legea merge acumla promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Top 10 masini predispuse la accidente

Daca sunteti interesati sa va cumparati o masina si credeti in superstitii, urmatorul articol v-ar putea fi de mare folos. Publicatia americana Auto Guide a intocmit un top 10 al masinilor predispuse la accidente, bazat pe un studiu recent al WikiLender. Dupa ce au fost analizate 2,4 milioane de masini […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro