Romanii au cheltuit milioane de euro pe telefoane mobile

Hila Ovidiu

Criza s-a dus de ceva vreme din buzunarele romanilor. Dovada sta faptul ca numai in aceasta vara locuitorii tarii au cheltuit aproximativ 53 de milioane de euro pe telefoane mobile si smartphone-uri. Acestia au renuntat insa la achizitia de electrocasnice.

Cei care inca mai cred ca in tara noastra este criza, se insala amarnic. Si nu o spunem noi ci cei de la GfK, care au realizat o cercetare de piata avand ca obiect de studiu cumparaturile facute de romani in aceasta vara. Studiul a relavat faptul ca locuitorii plaiurilor mioritice s-au inghesuit sa isi achizitioneze telefoane mobile de ultima generatie. Astfel, in cel de-al treilea trimestru al anului romanii au cheltuit pe telefoane mobile si smartphone-uri 53 de milioane de euro.. adica 15 procente din totalul pietei de bunuri de folosinta indelungata. Fata de anul trecut vanzarile pe acest segment au crescut cu 12 la suta. Pentru ca si-au cumparat telefoane scumpe, oamenii au renuntat la a-si mai achizitiona electrocasnice sau alte echipamente IT. Practic, acestea sunt ramurile de vanzari care au inregistrat trenduri descendente semnificative. Chiar si asa sectorul electrocasnicelor a inregistrat vanzari de 60 de milioane de euro. 90 la suta din aceasta suma a fost cheltuita de romani pentru achizitionarea e televizoare cu ecran plat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Urmarit national capturat la Sibiu

Urmarit national prins la Sibiu. Un timisorean condamnat la 7 ani de inchisoare a cazut duminica in mainile politistilor sibieni. Barbatul este acuzat de fals si uz de fals. Urmarit national prins de catre politistii sibieni. Este vorba despre un barbat de 38 de ani domiciliat in judetul Timis. Acesta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro