Romania vs Grecia

alin

S-a facut atata tam-tam cu provenienta pepenilor incat, adevaratii pepeni de Dabuleni, ajunsi in piete, nu mai sunt cumparati de nimeni. Sibienii nu mai au incredere si sunt convinsi ca lobenitele de pe tarabe provin din Grecia. Comerciantii insa sunt cei care au de pierdut. Marfa cultivata in ultimele 2 saptamani e compromisa.

Producatorii din Dabuleni se tem ca in acest an, nu isi vor putea vinde pepenii. Vremea calda si ploile abundente au facut ca recoltele sa fie bogate, insa cultivatorii se plang, totusi, ca vand foarte putin fata de anii trecuti. Afacerile cu pepeni merg prost fiindca pietele romanesti sunt pline de pepeni din Grecia. Toti producatorii din Dabuleni se plang ca nu mai reusesc sa-si vanda pepenii ca in alti ani si ca, de data asta, nici macar nu-si mai acopera investitia. Oamenilor le e teama insa sa mai cumpere dupa ce toate televiziunile nationale au vuit ca in Romania nu s-au facut inca pepenii.
Fermierii din Dabuleni cer sprijin pentru a desface marfa in marile magazine, insa pana atunci sunt nevoiti sa accepte preturile modice oferite de intermediari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trasi pe sfoara!

Teapa cu locuri de munca la Sibiu! Mai multi romani, au dat bani si au ramas cu ochii-n soare, desi sperau la un job bine platit peste hotare. Zeci de persoane s-au adunat luni in fata unei firme pentru a cere socoteala administratorului. Raspunsul a fost: , Puteti face reclamatie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro