Romania in criza de energie?!

Hila Ovidiu

Fenomenele meteo extreme din ultima perioada risca sa arunce Romania intr-o criza fara precedent! Vorbim despre lipsa energiei electrice. Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de energie electrica pot fi anulate!

In cursul acestei saptamani una dintre cele mai mari societati care se ocupa de distributia energiei electrice la nivelul tarnii noastre a notificat Ministerele Energiei si Economiei cu privire la faptul ca in scurt timp tara noastra ar putea intra in criza de energie electrica. De vina pentru aceasta criza este vremea extrema din ultimele doua saptamani. Deficitul de energie este dat pe de-o parte de reducerea nivelului Dunarii ca urmare a inghetului iar pe de alta parte de scaderea rezervelor de apa din marile acumulari hidroenergetice ca urmare a utilizarii acestora la echilibrarea sistemului. La toate acestea se adauga si deficitul semnificativ de energie electrica din zona de sud-est a Europei pe fondul temperaturilor extrem de scazute din ultima perioada. Date fiind conditiile actuale dar si prognozele meteo care estimeaza un nou episod de vreme severa in cursul saptamanii viitoare, guvernantii au elaborat un act normativ care sa le permita in prima faza sa anuleze exporturile de electricitate. In situatii drastice furnizarea de energie ar putea fi rationalizata si in cazul zonelor industriale. Pana la momentul de fata nu exista informatii conform carora restrictiile de energie sa fie aplicate si populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Modificari legislative

Atentie, sibieni! Au intrat in vigoare noi modificari privind criteriile si metodologia pentru evaluarea si incadrarea copiilor cu dizabilitati intr-un grad de handicap. Noile formulare se pot descarca de pe site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Noul dosar pentru incadrarea copiilor cu handicap trebuie sa contina fisa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro