Risc insemnat de avalansa

Hila Ovidiu

Precipitatiile din ultimele zile si temperaturile care au urcat brusc au dus la cresterea riscului de producere a avalanselor in Muntii Fagarasului. Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa nu urce la altitudini mari si sa nu plece in drumetii fara echipamentul complet de salvare in caz de avalansa.

Salvamontistii sibieni spun ca la momentul de fata riscul de avalansa este de 4 din 5 grade posibile. Pentru prevenirea accidentelor montane, salvatorii ii sfatuiesc pe turisti sa nu urce pe traseele superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si nici sa nu practice sporturi de iarna in zona. Cei care vor sa se distreze insa practicand sporturi de iarna pot cere sfatul salvamontistilor cu privire la traseele pe care se poate merge. Celor care se deplaseaza in zona montana li se recomanda sa poarte echipamentul complet de salvare din avalansa. Vorbim aici despre sonda de avalansa, lopata de zapada si dispozitive electronice de cautare in avalansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se depun proiectele pentru Agenda Culturala

S-a dat startul depunerii de proiecte pentru Agenda Culturala a lui 2017. Dosarele se pot depune pana in data de 20 aprilie. Dupa 3 luni de asteptare, luni a fost adoptat bugetul municipiului si implicit sumele alocate pentru cofinantarea proiectelor culturale. Anul acesta se pune la bataie suma de 8 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro