Risc de epidemie

Hila Ovidiu

Risc de epidemie de poliomielita la Sibiu. Tot mai putini parinti aleg sa isi imunizeze pruncii. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica trag un semnal de alarma in acest sens si spun ca inconditiile in care virusul polio salbatic se extinde tot mai mult la nivel international vaccinarea si recuperarea copiiilor nevaccinati la termen este esentiala.
“Moda” conform careia mamicile refuza sa isi vaccineze copiii, a luat amploare si in tara noastra. Medicii Directiei de Sanatate Publica trag insa un grav semnal de alarma si spun ca sunt cateva vaccinuri care trebuie neaparat administrate copiilor cu varste de pana intr-un an. Printre acestea se numara ci cel impotriva poliomielitei. Doctorii spun ca vaccinarea trebuie facuta la 2,4 si 11 luni. Numai ca, numarul vaccinatilor a scazut foarte mult in ultimii ani iar la noi in tara cazurile de poliomielita pot reaparea oricand.
Medicii Directiei de Sanatate Publica spun ca avand in vedere urgenta internationala privind riscul de raspandire a virusului polio salbatic impune continuare vaccinarii polio si neaparat recuperarea copiilor nevaccinati sau vacinati incomplet pana la varsta de 6 ani. vaccinarile se pot face la medicul de familie iar in cazul celor care nu au medic de familie la cel mai apropiat cabinet medical din teritoriu. In contextul european si mondial actual generat de valul de imigranti, poliomielita ramane o amenintare majora pentru sanatatea populatie din continent, inclusiv pentru Romania, considerata ca tara cu risc crescut pentru izbucnirea unei epidemii de poliomielita. In tara noastra acoperirea vaccinala este de sub 90 la suta. In judetul Sibiu vaccinarea are cote si mai scazute. In mediul urban este de 82% iar in cel rural este undeva la 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Premiile Oscar 2016: "Spotlight", cel mai bun film al anului. Lista marilor câştigători pe categorii

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar a avut loc în noaptea de 28 februarie la renumitul Dolby Theatre din Hollywood. Ceremonia prezentată de actorul Chris Rock s-a desfăşurat în condiţii sporite de securitate, printre invitaţii din acest an numărându-se şi vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden.  Cel mai bun […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro