Rezultatele acțiunilor din data de 10 februarie a.c. pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

stiri redactie

În urma acțiunilor întreprinse, în ultimele 24 de ore, la nivel național, pentru verificarea modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost verificate aproximativ 72.000 persoane, 4.696 de operatori economici, 249 de operatori transport persoane și 10.021 obiective de interes. Au fost aplicate peste 5.700 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 920.000 lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea și încălcarea normelor de protecție individuală, aproape 5.000 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori a măsurilor privind organizarea programului de lucru sau a restricțiilor privind deplasarea persoanelor, au fost aplicate aproximativ 700 sancțiuni contravenționale.

În urma verificărilor efectuate, personalul MAI a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate șase persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În acțiunile de control desfășurate în cursul zilei de ieri, 10.02.2021, au fost angrenați peste 17.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, precum și angajați ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ai autorităților publice locale.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară, precum păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate, purtarea măștii de protecție sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

Totodată, le mulțumim tuturor celor care respectă măsurile dispuse de autorități, înțelegând că scopul acestora și al acțiunilor de control este limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANM - Avertzări meteorologice

ACTUALIZAREAVERTIZARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00Fenomene vizate și zone afectate: răcire accentuată în toate regiunile         În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro