Rezultate tinute la secret de catre Ministerul Sanatatii

Hila Ovidiu

Ministerul Sanatatii a interzis Directiei de Sanatate Publica Sibiu sa dea presei rezultatele privitoare la ancheta desfasurata saptamana trecuta in spitalul judetean cu privire la dezinfectantii diluati. Au fost facute insa publice rezultatele pe ultimii 2 ani in ceea ce priveste infectiile nosocomiale.

Ministerul Sanatatii a interzis Directiilor de Sanatate Publica din tara sa faca publice rezultatele anchetelor realizate in spitale in urma scandalului dezinfectantilor diluati. Nici reprezentantii spitalelor nu au putut vorbi despre aceste anchete. La Sibiu de exemplu, cei de la DSP nu ne-au putut oferi informatii decat despre controalele de rutina efectuate in ultimii 2 ani cu privire la infectiile nosocomiale. Conform datelor oferite de catre Directia de Sanatate Publica rezultatele sunt asemanatoare in ultimii doi ani. In 2014 si 2015 rata incidentei a fost de 0,82% la 36.062 respectiv 25923 de persoane internate. In 2014 au fost constatate 295 de infectii nosocomiale. Cele mai multe, 70 au avut cauze digestive. Au mai fost raportate in acel an 54 de infectii respiratorii, 52 de infectii urinare si 42 pe plagi chirurgicale. In anul urmator au fost raportate 296 infectii nosocomiale, cele mai multe, 87 fiind de ordin digestiv urmate de alte 62 de infectii pe plagi chirurgicale si 47 de infectii urinare. Au mai fost raportate 46 de cazuri de septicemie, 37 de afectiuni respiratorii  si 5 afectiuni in zona organelor genitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Victima operata cu succes, agresor acuzat de tentativa de omor

Dupa 2 ore de stat pe masa de operatie femeia injunghiata in zona Aeroportului International Sibiu este stabila si are evolutie favorabila. Agresorul acesteia a fost retinut pentru 24 de ore si este acuzat de tentativa de omor. 2 ore! Atat au stat chirurgii in sala de operatie in cursul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro