„Reteaua”, la Astra Film

Hila Ovidiu

Daca e joi, e documentar la Astra Film. Proiectia de saptamana aceasta este semnata de catre Claudiu Mitcu, se intituleaza „Reteaua” si prezinta culisele retelei care asigura bolnavilor de cancer citostaticele de care au nevoie.

Reteaua, filmul de joi de la Astra Film vorbeste despre romanii care locuiesc in strainatate si care de cativa ani stabilesc incapacitatea statului de a asigura bolnavilor de cancer accesul la medicamentele vitale tratarii bolii. Documentarul intra in culisele Retelei Citostaticelor initiate de catre Vlad Voiculescu, actualul Ministru al Sanatatii. Reteaua era formata din oameni de bine, anonimi, din strainatate care ofereau ajutor romanilor care din lipsa citostaticelor se aflau in pragul pierderii luptei cu viata si cu o boala necrutatoare. Pelicula semnata de catre Claudiu Mitcu spune povestea drumului medicamentelor citostatice provenite din farmacii austriece sau maghiare si pana la momentul la care acestea ajungeau in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Legumele romanesti au ajuns si in pietele sibiene

Vara isi face simtita prezenta in….pietele sibiene. Centrele comerciale in aer liber sunt pline de comercianti dornici sa isi vanda marfa. Multi dintre ei sunt agricultori veniti tocmai din Oltenia pentru a face un ban la Sibiu. Pietele sibiene s-au umplut de producatori si comercianti care vin din toate colturile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro