Reparat sau inlocuit in 15 zile

Hila Ovidiu

Veste buna pentru toti romanii! Din 1 martie comerciantii vor fi obligati sa repare sau sa inlocuiasca produsele stricate dar care se afla in garantie. Pana acum sute de oameni apelau lunar la OPC dupa ce vanzatorii se foloseau de diferite “portite” ale legislatiei pentru a-i lasa pe oameni cu paguba in casa.
Actul normativ care le face in sfarsit dreptate cumparatorilor din tara noastra va intra in vigoare din 1 martie. Conform ordonantei guvernamentale vanzatorul este obligat ca in termen de 15 zile calendaristice sa repare sau sa inlocuiasca un produs aflat in garantie comerciala in situatia in cae acesta nu este conform. Pana acum in lipsa unui termen limita pentru solutionarea conflictului intre cumparatorul care s-a ales cu un produs stricat si vanzatorul care nu voia sa i-l schimbe multi oameni s-au trezit ca au ramas si fara produse si fara bani. Au fost nevoiti sa apeleze la Autoritatile pentru Protectia Consumatorilor. Numai la Sibiu sute de oameni depuneau plangere in fiecare luna dupa ce cumparau electrocasnice care nu functionau. Conform noilor modificari legislative vanzatorul este obligat sa prelungeasca perioada garantiei produsului cu numarul de zile in care produsul s-a aflat la reparat. Inlocuirea produselor este valabila si pentru produsele castigate la tombole si concursuri. Vizate de aceasta lege sunt in principal produsele destinate folosirii indelungate. Ne referim aici la televizoare, masini de spalat, frigidere, cuptoare cu microunde si alte electronice si electrocasnice uzuale. Cele defecte si aflate in garantie trebuiesc inlocuite cu altele noi in momentul in care nu mai pot fi reparate sau in momentul in care durata de nefunctionalitate depaseste 10 la suta din durata totala a garantiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu de vegetatie

Primavara vine cu … incendii de vegetatie. In doar cateva ore in judetul Sibiu pompierii au fost nevoiti sa intervina pentru stingerea flacarilor ce s-au extins din cauza vantului. De la inceputul anului si pana in prezent au avut loc 16 astfel de incendii. Fara sa se gandeasca macar o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro