Regulile tenisului s-ar putea schimba, dupa ce ATP a cerut modificarile acestuia

admin

Tenisul ar putea suferi schimbari radicale in urmatoarea perioada.

Asociatia jucatorilor profesionisti de tenis (ATP) va testa in luna noiembrie a acestui an, cu ocazia Turneului Campionilor rezervat tenismenilor under 21, un nou format, anunta BBC.

Astfel, partidele din cadrul turneului ce va avea loc la Milano in perioada 7-11 noiembrie vor avea seturi mai scurte (pana la 4), iar tie-breakul se va disputa in cazul in care cei doi combatanti sunt la egalitate la 3.

Dar iata toate schimbarile ce se vor produce la aceasta competitiei:
Seturi scurte: Primul tenismen care va ajunge la 4 va castiga. Se va merge pe formatul cel mai bun din cinci seturi, iar tie-breakul va avea loc in caz de 3-3. De asemenea, primul punct dupa egalitate la game-uri va fi castigator, nu avantaj cum se intampla in prezent.

Incalzirea scurtata: Jucatorii vor avea la dispozitie doar 5 minute pentru incalzire, in loc de 10 cat au in prezent.

Contra-cronometru: Tenismenii vor trebui sa serveasca intr-un interval de maxim 25 de secunde.

Let: Aceasta regula nu va mai fi aplicata. Astfel, daca mingea va atinge fileul atunci cand un jucator serveste, jocul nu va fi oprit.

Antrenorii: Jucatorii vor putea comunica cu antrenorii in timpul meciului (inca de determinat), insa antrenorii nu vor mai avea acces pe teren.

Spectatori: Fanii vor putea sa intre si sa paraseasca arena in timpul meciului.

Presedintele ATP, Chris Kermode, sustine ca aceste schimbari sunt necesare pentru a face din tenis un produs „prietenos pentru TV”.

„Suntem entuziasmati sa oferim ceva nou cu ocazia acestui eveniment. Nu va fi o competitie doar despre jucatorii tineri, ci si despre noua generatie de fani. Daca vom efectua aceste modificari si in turneele ATP World Tour, ne vom asigura ca vom pastra integritatea produsului si traditiei”, a declarat acesta.

Primul meci de tenis ar fi avut loc undeva intre 1859-1865, in Birmingham (Anglia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Curtea Europeana de justitie judeca din nou "dreptul de a fi uitat" din rezultatele cautarilor online

„Dreptul de a fi uitat” al unei persoane, respectiv dreptul acesteia de a cere ca numele sau sa fie exclus din rezultatele cautarilor online, va fi dezbatut din nou la Curtea Europeana de Justitie (CEJ), dupa ce Google a respins patru solicitari. In mai 2014, CEJ a decis ca oamenii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro