Redirectioneaza 2% din impozit – data limita e 25 mai

admin

O cota de 2% din impozitul anual poate fi directionata chiar de contribuabil catre o entitate agreata de acesta.

Daca persoana ce directioneaza aceasta cota este chiar contribuabilul – PFA sau cel ce practica o profesie independenta – acesta are posibilitatea sa directioneze procentul de impozit chiar prin completarea in formatul declaratiei 200.

Acest drept il au insa si salariatii ce desfasoara o activitate dependenta pentru un angajator, care efectueaza calculul si declararea impozitului pe venitul din salarii.

Acestia pot face transferul sumelor de impozit prin completarea formularului 230 depus la organul fiscal la care este arondat domiciliul salariatului pana in data de 25 mai.

Formularul 230 poate fi trimis si prin posta cu confirmare de primire.

Daca ar fi sa ne raportam mai exact la cine poate primi acesti 2% din impozit, atunci vedem ca o gama larga de entitati fara scop patrimonial se regasesc intre potentialii beneficiari. Pe primul loc incadram asociatiile si fundatiile, urmeaza bursele private, respectiv unitatile de cult.

Chiar daca pare o procedura birocratica – adica mai dificila pentru publicul larg, pentru ca presupune completarea de hartii suplimentare activitatii noastre curente – este bine sa facem aceasta redirectionare de impozit, intrucat vom sti cu certitudine ca macar o parte din impozitele platite sunt folosite intr-o activitate decisa chiar de noi.

Si – de ce nu? – trebuie sa admitem ca multiple proiecte sociale au fost reusite tocmai prin ambitia si perseverenta celor ce au beneficiat de aceasta redirectionare de impozit.

Consultant fiscal,
Auditor financiar,
Adrian Benta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sfaturi juridice de la Marius Bizom: MUTARE SEDIU SOCIAL

Deoarece in ultima perioada am avut mai multe solicitari de informatii cu privire la mutarea unui sediul social, am hotarat sa revin asupra acestei teme. Sediul social reprezinta adresa de corespondenta unde o societate comerciala isi stabileste „domiciliul”. Sediul social este un element de identificare important din punct de vedere […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro