Record de vaccinari antigripale

Hila Ovidiu

Record de vaccinari antigripale. In doar o saptamana au fost imunizate aproape 3 mii de persoane. Cei mai multi vaccinati sunt varstnici de peste 65 de ani.

Speriati de prognozele care prezic o iarna grea si lunga sibienii au luat cu asalt cabinetele de medicina familiala pentru a se imuniza antigripal. In doar o saptamana au fost vaccinate aproape 3 mii de persoane. In ultima saptamana s-au vaccinat peste 1100 de persoane cu boli cronice, doua femei insarcinate, mai bine de 250 de medici si cadre sanitare, 15 persoane din centrele de ocrotire sociala si aproximativ 1500 de varstnici. Pana l amomentul de fata au fost consumate la nivelul judetului nostru peste 11 mii de doze de ser imunizant. Mai sunt disponibile aproximativ 4 mii de fiole. Per total cele mai multe persoane vaccinate au varste de peste 65 de ani. Lor li se adauga aproximativ 2700 de bolnavi cronici si 2 mii de cadre medicale. Medicii spun ca desi pana la momentul de fata nu s-au inregistrat cazuri de gripa, vaccinarea este singura metoda sigura de protectie impotriva virusului gripal. Campania de imunizare va continua cel mai probabil si in prima luna a anului viitor daca vor mai exista doritori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Autospeciala de mare capacitate pentru ISU

ISU Sibiu are in dotare o noua autospeciala. Masina cu o capacitate de 9 mi de litri poate fi folosita cu succes in stingerea celor mai violente incendii. Pompierii sibieni au in parcul auto o noua autospeciala. Masina poate transporta9 mii de litri de apa si spuma si este destinata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro