Radioterapie la Sibiu

Hila Ovidiu

Spitalul judetean din Sibiu are cel mai modern aparat de radioterapie din tara. acesta a fost deja pus in functiune. Aparatul este gazduit de spitalul judetean insa apartine unei clinici private. Pacientii pot beneficia insa de servicii medicale decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

aparat-bolnavi-cancer

Bolnavii de cancer se pot trata din nou la Sibiu. Aparatul de radioterapie adus in buncarul spitalului judetean de catre o clinica privata a fost deja pus in functiune. Vorbim despre cel mai performant aparat de radioterapie din tara noastra. Primul aparat de radioterapie a fost montat la sibiu in 1993 pentru tratament prin cobaltoterapie. Apoi a sosit si cel de-al doilea. Ambele au fost insa scoase din uz anul trecut. Actualul aparat este de ultima generatie si vine tocmai din Statele Unite. Doar 3 tari din zona noastra mai au astfel de aparate. Doua dintre ele sunt in Polonia si unul in Rusia. Pacientii asigurati vor beneficia de gratuitate. Casa de Asigurari de Sanatate deconteaza 30 de sedinte zilnic. Cai care vor sa isi plateasca tratamentul vor scoate din buzunar 640 de lei pentru fiecare sedinta. In functie de gravitatea bolii un pacient poate avea nevoie de una sau chiar pana la 30 de sedinte de radioterapie. Pacientii Spitalului Judetean vor beneficia de gratuitate.
Primii 4 pacienti au beneficiat deja de sedinte de radioterapie. Primul pacient a fost un barbat de 49 de ani cu probleme la cap si gat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale rutiere

Masinile de transport marfa si persoane au fost trase pe dreapta de politistii rutieri. Oamenii legii au verificat aproape 800 de vehicule. S-au dat mai bine de 350 de amenzi, iar 3 soferi au ramas fara permis de conducere. Actiunea desfasurata la Sibiu a fost parte a Planului de operatiuni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro