Prognoza meteo pentru aceasta iarna

Hila Ovidiu

Iarna isi face deja simtita prezenta. Luna decembrie vine cu temperaturi firesti pentru data din calendar, iar sarbatorile ar putea aduce si zapada. Chiar si luna ianuarie va fi una prietenoasa daca este sa luam in considerare estimarea sezoniera a celor de la Administratia Nationala de Meteorologie. Adevarata iarna cu ger de crapa pietrele vine abia in februarie.

ninsoareCei de la ANM spun ca luna decembrie este normala din punct de vedere termic. Mediile anuale penru aceasta luna vor fi usor depasite doar in zona de sud-est a tarii. In ceea ce priveste precipitatiile acestea ar putea avea valori ceva mai mari in centrul tarii si vor fi sub normele climatologice in sudul tarii. Luna ianuarie se anunta una prietenoase. Temperaturile vor fi peste mediile climatologice mai ales in sud-estul si vestul tarii, in timp ce precipitatiile vor fi apropiate de mediile multianuale in est, sud-est si sud, in timp ce in zona centrala ar putea prezenta o tendinta de excedent. Adevarata iarna o vom simti abia in februarie. Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori sub mediile climatologice in zonele de nord si in centrul tarii. Ceva mai cald va fi in sud-estul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in sudul tarii si excedentare in restul zonelor.
In realizarea prognozei, Administratia Nationala de Meteorologie a avut ca punct de plecare estimarile sezoniere realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata din Anglia. Gradul de realizare al acestora este calculat la 60% si vizeaza distributia temperaturilor medii lunare dar si a cantitatilor de precipitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Infractor prins la Medias

Un roman suspectat de comiterea mai multor infractiuni in Germania a fost identificat si retinut de catre politisti in Medias. Legiuitorii germani au emis pe numele lui un mandat european de arestare. Barbatul este suspect de inselaciune,fas si uz de fals. Cei care au pus mana pe suspect sunt politistii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro