Primavara face Sibiul sa infloreasca

Hila Ovidiu

Sibiul infloreste! La propriu! In aceasta perioada angajatii de la Serviciul de Parcuri si Zone Verzi muncesc de dimineata pana seara pentru a planta flori si gard viu. Vorbim despre cateva zeci de mii de plante crescute in serele proprii sau cumparate.

Ca un adevarat furnicar. Asa arata mai toate zonele verzi ale orasului. Si asta pentru ca angajatii dla Zone Verzi  s-au apucat de infrumusetarea parcurilor. Acestia curata zonele verzi de resturile vegetale ramase din toamna, planteaza arbusti, flori si alte plante. De asemenea sunt curatati trandafirii, sunt udate lalelele iar pe ici pe colo se ingrijeste iarba care abia incepe sa rasara. Vineri spre exemplu, cei de la Serviciul Public de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi s-au ocupat de Parcul Tineretului, sensul giratoriu de pe Strada Lunga, portiunea cu flori din fata unui magazin din Piata Unirii, sensul giratoriu de pe Strada Rahovei si Bulevardul Victoriei. Pentru a infrumuseta orasul pe timpul iernii angajatii de la sere au muncit non-stop. Acestia au plantat si ingrijit in ghivece aproximativ 30 de mii de plante anuale dintre care 4000 de muscate ce urmeaza sa ajunga in luna mai pe stalpii din oras. Lor li se adauga 1300 de Canna Indica si alte 4000 de plante bienale. Cele produse in serele proprii ale municipalitatii sunt doar jumatate dintre plantele care vor face Sibiul sa infloreasca. Primaria va mai achizitiona inca 40 de mii de plante anuale si 6 mii de plante bienale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oferta variata de locuri de munca

Daca vreti sa va geasiti un loc de munca, acum este momentul. Oferitele facute publice de catre Ajofm sunt cat se poate de variate. Pentru saptamana aceasta din cele aproximativ 300 de oferte pot alege atat cei cu studii medii cat si cei cu studii superioare. Absolventii de studii superioare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro