Prima zapada la Balea

Hila Ovidiu

Racirea brusca a vremii a adus prima ninsoare din acest an la Balea. Zapada s-a asternut vineri dimineata intr-un strat gros de aproape o jumatate de metru, spre bucuria impatimitilor muntelui. Meteorologii anunta in zilele urmatoare o usoara incalzire a vremii, deci este posibil ca stratul de zapada de la Balea sa nu reziste prea mult.

In acest an zapada a venit mult mai repede la Balea! Daca anul trecut primii fulgi au cazut abia in luna octombrie, anul acesta nu au mai avut rabdare. S-au asternut inca de azi noapte si au lasat in urma o plapuma de zapada de 35 de centimetri! Turistii care au trecut pe la cota 2000 au profitat de neaua groasa si s-au pus pe bulgarit. Cei patru au venit in Transilvania tocmai din Israel. Iar azi au ajuns la munte si au avut o surpriza de proportii, nu mai vazusera zapada de prin anii 90. Asa ca au facut de tote: poze, catarari, bataie cu bulgari! “Suntem din Israle. rep: Cum e sa gasaiti zapada in septembrie? Ca lumea.Nu ne asteptam la zapada cand am sosit aici. De fapt in isralel nu prea e zapada./ Ultima data cand am vazut zapada era cam in 1992, ultima data cand imi amintesc. De mult timp.” Cabanierii au iesit la munca “voluntara” inca de dimineata. Zapada a cazut cu nemiluita asa ca au de dat la lopata. Vanzatorii cu tarabe au reusit sa-I incalzeasca pe turisti cu un vin si porumb fiert.Drumul a fost curatat de la primele ore iar masinile se vad una cate una printre nametii de zapada. Metorologii spun ca vineri minimele au fost de minus 3 grade celsius iar zapada se va mai mentine doar in cursul acestei zile. De duminica vremea se va incalzi asa ca cei care au ajuns in zona Balea mai pot profita  in avanpremiera de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Caini in misiuni internationale

Patru cupluri chinotehnice din cadrul Centrului Chinologic Sibiu au participat aproape doua luni la o misiune de securizare a granitelor UE, in portul spanil Algeciras. Misiunea cainilor si a conductorilor lor a fost aceea de a depista imigrantii africani care incercau sa patrunda ilegal in Europa, ascunsi inm calele navelor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro