Prima de activare pentru somerii neindemnizati

Hila Ovidiu

Noi beneficii pentru somerii care reusesc sa isi gaseasca un loc de munca. Acestia vor primi de la stat o prima de activare. Valoarea acesteia este de 500 de lei. Prima se acorda o singura data doar celor care nu au beneficiat de indemnizatie de somaj.

Pentru a primi aceasta prima de activare somerii trebuie sa indeplineasca si cateva conditii. Prima dintre ele este sa fie inregistrati in bazele AJOFM, cea de-a doua este sa nu fi beneficiat de indemnizatie de somaj iar cea de-a treia este ca angajarea sa se produca ulterior inregistrarii la AJOFM Sibiu. Pentru acordarea primei in valoare de 500 de lei, bani neimpozabili, proaspat angajatii trebuie sa depuna in maxim o luna de zile de la angajare un dosar care sa contina o cerere tip, o copie dupa contractul de munca si o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca in ultimele 12 luni angajatul si angajatorul nu au mai avut rapoarte de munca. Acestea nu sunt insa singurele beneficii acordate somerilor care reusesc sa se reincadreze pe piata muncii. Statul roman mai acorda prime de instalare si de incadrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2 accidente in mai putin de 5 minute

Vremea rea a facut victime. 2 persoane au ajuns la spital dupa ce au fost implicate in accidente rutiere. In urma accidentului de pe DN 14 traficul s-a desfasurat cu dificultate pentru mai bine de o ora si jumatate. Primul dintre evenimentele rutiere s-a produs in Agnita cand un sofer […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro