Prima Casa stabileste record dupa record. Anul acesta s-a inregistrat recordul de garantare

admin

Programul „Prima Casa” a atins un nou maxim istoric al solicitarilor de garantare: sunt inregistrate zilnic peste 600 de noi cereri.

Astfel, reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au decis sa adopte unele masuri suplimentare pentru accelerarea procesului de analiza, precum extinderea programului normal de lucru al echipelor operationale, mentinerea programului normal de lucru in perioada minivacantei din perioada 1-5 iunie 2017 si suplimentarea numarului de angajati in functie de nevoile etapelor procesului de analiza, informeaza Profit.ro.

Programul Prima Casa a primit in acest an peste 2,5 miliarde de lei in garantii. In premiera, locuintele mai noi de cinci ani sunt favorizate printr-o suma mai mare a creditului ce poate fi accesat de beneficiari si printr-o garantie mai mare pentru banci in comparatie cu locuintele vechi.

Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza credite destinate achizitiei sau constructiei de locuinte, a fost introdus in 2009, intr-un context in care piata imobiliara era blocata din cauza crizei financiare.

Din 2009, cand a fost lansat programul Prima Casa, si pana la finalul lunii septembrie 2016, au fost acordate 198.365 de garantii, in valoare totala de 16,96 miliarde de lei, pentru finantari in valoare de aproximativ 34 miliarde de lei.

Articol prezentat de ziare.com – partener al Trustului de Presa Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiect de lege: daca refuzi un loc de munca, vei pierde ajutorul social

Deputatul PNL Florin Roman anunta ca a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, astfel ca refuzul unui loc de munca sa duca la anularea venitului minim garantat. „In Romania ne confruntam cu o situatie paradoxala: avem nevoie de forta de munca, dar multi dintre cei apti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro