Premii pentru restauratori

Hila Ovidiu

Muzeografii de la Astra s-au intors incarcati de premii de la Salonul National de Restaurare de la Craiova. Marele premiu a fost castigat pentru restaurarea unei piese din lemn policrom. Tot la CNM Astra a ajuns si premiul de Excelenta pentru restaurarea uneri icoane pictata pe lemn.

c

Dupa un an de truda in laborator, muzeografii restauratori de la Astra si-au vazut munca incununata de succes. Au castigat premii pe banda rulanta la Salonul de Restaurare de la Craiova. Este pentru cel de-al treilea an consecutiv cand Sibiul este reprezentat de catre cei de la CNM Astra. Marele premiu a fost acordat pentru lucrarea “Lada de zestre” un obiect datat 1854. Tot catre CNM Astra a venit si Premiul de Excelenta petru restaurarea unei icoane din secolul XVIII. La Salonul National de Restaurare au participat in acest an cele mai importante laboratoare de restaurare muzeala din tara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prudenta la volan

Se strica vremea. Urmeaza o perioada cu ploi. Politistii rutieri au intrat deja in alerta si fac apel la soferi sa reduca viteza si sa adapteze mersul la conditiile rutiere. Toamna si-a intrat deja in drepturi si isi manifesta toate capriciile specifice. Dimineata ne serveste cu ceata, la pranz soarele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro