Pregatiti pentru sezonul rece

Hila Ovidiu

Sibiul este pregatit de iarna. Sau cel putin asa sustin cei de la drumuri. Pentru judetul nostru s-au realizat 7 baze de deszapezire si 4 puncte de sprijin. De asemenea s-au achizitionat si materialele necesare curatarii drumurilor. Este vorba despre clorura de calciu si sare pentru gheata dar si de nisip folosit ca antiderapant.

Primul dintre districtele de intretinere a segmentelor de drum national in sezonul de iarna este amplasat la Bradu. Acesta va raspunde de segmentul de drum national ce porneste de la limita cu judetul Brasov si pana la intersectia cu Vestemul. Districtul de la Selimbar se va ocupa de portiunea dintre Vestem si intrarea in municipiul Sibiu dar si de portiunea de la Vestem pana la limita cu judetul Valcea pe DN7. Districtul Sacel are in vedere Drumul National 1 pe tronsonul cuprins intre iesirea din municipiul Sibiu si limita cu judetul Alba, cel de la Sura Mare va interveni pentru intretinerea DN 14 de la iesire din Sibiu pana la intersectia cu DN14 B Copsa Mica dar si DN 14 B de la Copsa pana la limita cu Judetul Alba. In cele din urma, districtul de la Dumbraveni va deszapezi DN 14 intre Copsa si Medias dar si DN 14 si DN 14 A, ambele de la iesirea din Medias si pana la limita cu judetul Mures. Baza VOS va avea grija de centura Sibiului si bretelele acesteia. Cele patru puncte de sprijin vor fi amplasate in Lazaret pentru Valea Oltului, la Miercurea Sibiului pentru zona Sacel –limita Alba, Copsa Mica pentru Alba-Copsa Mica si Medias pentru tronsonul Medias-Mures. Dincolo de sare, clorura si nisip urmeaza sa se mai achizitioneze si 75 de tone de mixtura folosita pentru intretinerea partii carosabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cei doi sfinti Andrei sarbatoriti la Sibiu

Alte cateva sute de sibieni au luat cu asalt vineri Catedrala Mitropoliei. Oamenii au venit sa ia parte la slujba speciala de Sfantul Andrei. Despre acesta se spune ca este cel care a propovaduit Crestinismul pe pamanturile dacice.Tot in aceasta zi este pomenit si Sfantul Andrei Saguna. Sibienii au avut […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro