Precipitatii si temperaturi scazute in primele luni ale anului viitor

Hila Ovidiu

Primele 3 luni ale anului viitor vin cu temperaturi scazute pentru cea mai mare parte a teritoriului tarii. In zona centrala, in nordul si local in vestul tarii minimele vor fi sub media climatologica. Precipitatiile vor avea caracter excedentar.

Specialistii in meteorologie de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata din Anglia spun ca primele 3 luni ale anului viitor sunt incarcate de precipitatii si temperaturi scazute. In tara noastra, in prima luna a anului viitor temperaturile medii se vor situa intre -7 si -1 grade Celsius, sub mediile lunare ale aerului normale pentru aceasta perioada. Cel mai frig  va fi in regiunile nordice si centrale. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii acestea vor fi peste media climatologica pe arii extinse in vestul tarii iar in restul regiunilor vor fi apropiate de medie. Vom avea pe alocuri pana la 50 de litri pe metrul patrat de precipitatii. Cea de-a doua luna a lui 2017 vine cu temperaturi apropiate de medie in cea mai mare parte a tarii. Ceva mai frig ar putea fi in nordul si centrul tarii. In Transilvania temperaturile vor oscila intre -5 si 0 grade. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in centrul si vestul tarii. In luna martisorului temperaturile sunt apropiate de media climatologica. Exceptie vor face nordul, centul si vestul tarii unde va fi mai frig. Cantitatile totale de precipitatii vor fi situate peste normele climatologice in cea mai mare parte a tarii. Pe alocuri precipitatiile pot depasi 50 de litri pe metrul patrat. Informatiile oferite de catre Centul pentru prognoze din Reading, Anglia au un grad de realizare de aproximativ 60 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Taxa de salubritate se va putea plati la pay-point

De anul viitor sibienii isi vor putea achita taxa de salubritate si la banci sau in marile magazine. Singura conditie este aceea sa pastreze declaratiile de impunere care vor fi emise pe viitor. Plata se va face prin scanarea codului de bare. Masura a fost luata pentru a evita cozile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro