Poziția Primăriei Sibiu referitor la cazul de hărțuire a asistentei ATI

Referitor la cazul asistentei ATI din județul Sibiu care a fost hărțuită de vecinii săi, facem următoarele precizări pentru corecta informare a publicului:

Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș. Facem această precizare clară deoarece știrea a fost difuzată în cele mai multe publicații fără acest detaliu important. Considerăm că lipsa unei documentări temeinice a acestei știri a adus atingere imaginii municipiului Sibiu, un oraș care a arătat mereu și a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă și solidară în momente de criză.

Comunitatea municipiului Sibiu s-a mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situații dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice și ONG-uri donând pentru dotarea acestora. Comunitatea noastră a înțeles rolul major pe care îl are personalul din spitale, acesta fiind prima linie de luptă împotriva acestui virus. Din acest motiv facem tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja.

Primăria Sibiu condamnă o astfel de atitudine, care considerăm că provine din insuficienta informare cu privire la modalitatea de transmitere a acestui virus și lipsa de empatie pentru semeni.

Primăria Sibiu transmite și cu această ocazie respectul și aprecierea față de personalul medico-sanitar. Pentru a sprijini și proteja această categorie de personal din sistemul sanitar public, în baza prevederilor HG 201/18.03.2020, Primăria Sibiu a rezervat trei unități de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

55 de cazuri de Covid 19, la Sibiu

În județul Sibiu, numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 este în creștere, ajungând astăzi, 6 aprilie, la 55 de cazuri. În ceea ce privește rezultatele negative, în județul nostru se înregistrează 282 de rezultate negative.   La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro