Ponta și-a lansat oficial candidatura la prezidențiale, în congresul de la Craiova

Hila Ovidiu

Victor Ponta și-a lansat în mod oficial, marți, la Craiova, candidatura la Președenția României, în prezența a 5000 de membrii ai PSD adunați la Consiliul Național al Partidului Social Democrat găzduit de Sala Polivalentă.

Consiliul Național al PSD a acceptat marți, în unanimitate, candidatura lui Victor Ponta pentru funcția de președinte al României. Congresul, găzduit de Sala Polivalentă din Craiova, a început fără Victor Ponta, care se afla la inundații în județul Gorj. La circa două ore de la începerea congresului, Ponta și Dragnea au ajuns la Craiova în fața delegaților PSD.

Consiliul Național lărgit al PSD ia act de decizia președintelui PSD, Victor Ponta, de a candida la funcția de președinte al României. Organizațiile PSD de la toate nivelurile susțin candidatura președintelui PSD și se angajează să întreprindă toate acțiunile de organizare și mobilizare a membrilor și simpatizanților noștri în vederea câștigării alegerilor prezidențiale. Consiliul Național lărgit al PSD consideră că alegerea d-lui Victor Ponta în funcția de președinte al României va garanta realizarea unei schimbări autentice în România prin consolidarea reformelor bune întreprinse de actualul guvern pentru relansarea economică, crearea de noi locuri de muncă, reducerea sărăciei și a inegalităților, precum și dezvoltarea a României și creșterea nivelului de trai. Consiliul Național lărgit al PSD apreciază că victoria în alegerile prezidențiale a domnului Victor Ponta va marca sfârșitul unui regim politic abuziv și momentul începerii unui nou proiect național bazat pe valorile autentice ale poporului român. Victor Ponta va fi un președinte al tuturor românilor care va asigura mediere echilibrată între instituțiile statului și va readuce starea de normalitate în societatea românească“, a spus Liviu Dragnea, dând citire rezoluției privind candidatura președintelui PSD, Victor Ponta, la funcția de președinte al României.

După acest anunț al lui Liviu Dragnea, președintele PSD Victor Ponta a intervenit spunând: Stimați colegi, eu vă mulțumesc dar le declarăm închise pe 17 noiembrie dimineața. Mulțumesc și mult succes. Ne vedem la Cotroceni!

Alegerea zilei de 29 iulie pentru lansarea candidaturii nu a fost întâmplătoare. Azi se împlinesc doi ani de la referendumul de demitere a lui Băsescu.

”Eram pregătiți să îmi lansez candidatura pentru cea mai importantă funcție a țării. Dumnezeu așază întotdeauna mult mai bine lucrurile decât noi. Eu mi-am lansat deja candidatura pentru a fi președintele românilor la Novaci, la Bengești, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărți sau de la televizor. Mi-am lansat candidatura fără să știu și fără să îmi programez în acest fel, alături de câțiva eroi salvamontiști care au scos oameni din mijlocul apelor, alături de jandarmi, polițiști, pompieri (…), oameni curajoși, dar și alături de oameni deznădăjduiți, oameni care și-au văzut munca de-o viață distrusă de natură, oameni care așteptau de la mine sprijin și compasiune. Exact acum doi ani, 7,4 milioane de români au mers la vot și și-au spus dorința cea mai importantă — de a opri un regim politic, care i-a mințit și care i-a cotropit cu corupție și aroganță. Azi constatăm că doi ani au fost furați din viața acestei țări, s-au pierdut tocmai când oamenii își exprimaseră clar dorința. Vreau și vă rog să fiți alături de mine pentru ca următorii cinci-zece ani (…) să facem dreptate până la capăt pentru cei care au votat în urmă cu doi ani pentru sfârșitul regimului Băsescu. Mai vreau un lucru cu acest proiect — să punem capăt și unei perioade de 25 de ani de tranziție, de generații sacrificate. (…) Eu cred că putem din acest an, din ani care urmează să nu mai existe tranziție, să nu mai avem generații sacrificate”, a spus Ponta la congresul PSD.

Victor Ponta și-a exprimat, totodată, convingerea că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă, mandatul său de președinte al României se va asemăna foarte mult cu ziua de marți, când este nevoie ca autoritățile să intervină pentru a-i ajuta pe cetățeni.

“Am convingerea că în noiembrie o să câștigăm. Am și convingerea că așa va arăta și mandatul meu de președinte, cum a fost ziua de azi — cu probleme, cu necazuri, alături de oameni, reparând lucruri. Sunt pregătit pentru cinci ani, pentru zece ani, în care să facem în România ceea ce de mult timp nu s-a mai făcut, de foarte mult timp. Pentru asta vă cer sprijinul, pentru acest proiect național, în care cred că nu doar noi trebuie să ne regăsim, să ne implicăm.  Este un proiect național de care România are nevoie după zece ani de dezbinare, de ură, de lupta românilor împotriva românilor”, a spus premierul.

 

www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACCIDENT LA INTRARE IN SIBIU

Un accident grav a avut loc astazi, în jurul orei 12, la intrarea în municipiul Sibiu, dinspre Valcea, în zona Extaz.Mai multe persoane au fost ranite, iar alte doua sunt incarcerate. Echipaje de Politie, Ambulanta si Descarcerare se afla la fata locului. Politistii incearca sa afle care au fost cauzele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro