Poduri si viaducte, cele mai ample lucrari de la Sibiu

Hila Ovidiu

Cele mai mari lucrari derulate de municipalitate la momentul de fata sunt pentru…poduri sau viaducte. Vorbim aici despe constructia unui viaduct care sa faca legatura intre Mihail Kogalniceanu si Calea Surii Mici, constructia unui nou pod peste Cibin si reabilitarea Viaductului Vasile Aron.

10.11.2014 13:53Santierul pentru viaductul Mihail Kogalniceanu-Calea Surii Mici au inceput in 18 iulie. S-a inceput cu devierea retelelor de utilitati, apoi a fost dezafectata reteaua de iluminat public, iar traficul a fost inchis pentru ca muncitorii sa isi faca treaba. S-a trecut mai apoi la executarea forajelor pentru pilonii de sustinere. Pentru aceasta operatiune s-au dat gauri adanci de 16 metri. Sunt 72 astfel de piloni de beton. La momentul de fata mare parte dintre pilonii de sustinere sunt deja gata. Podul va avea o lungime de 400 de metri si cate o banda de mers pe fiecare sens. Fiecare banda va avea si piste pentru biciclete. Termenul de executie se va incheia peste 18 luni. Lucrarea a scos din visteria municipala mai bine de 28 de milioane de lei. O alta mare lucrare este cea de constructie a unui nou pod peste Cibin in zona pietei cu acelasi nume. Valoarea lucrariloe este de peste 10,5 milioane de lei. Lucrarile vor dura 20 de luni. Pana la acest moment s-a intervenit pentru devierea retelelor de utilitati si construirea unui pasaj pietonal. Podul va avea 4 benzi de circulatie, trotuare si piste pentru biciclisti. Cea de-a treia lucrare foarte mare aflata in derulare in acest moment este cea de reparatie capitala pentru Viaductul Vasile Aron. S-a realizat pana la acest moment o banda a podului si se lucreaza la cea de –a doua. Lucrarile de aici au o valoare de mai bine de 4,6 milioane de lei. acestea includ reabilitarea sistemului rutier, a parapetilor metalici, a marcajelor, a semnalizarilor si a trotuarelor. Vor fi amenajate aleile pietonale si se vor marca piste pentru biciclete. La final va fi amenajat un sens giratoriu la intersectia cu Henri Coanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dosare penale pentru infractiuni rutiere

11 soferi s-au ales la finele saptamanii cu dosare penale. In mai bine de jumatate din cazuri este vorba despre alcool la volan. Dupa un weekend in care i-au sarbatorit cu rauri de alcool pe sfintii Mihail si Gavril, soferii s-au gandit sa se intoarca acasa cu autoturismele proprii. Ghinion! […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro