Poarta noua pentru Biserica Romano Catolica

Hila Ovidiu

Intrarea secreta a Bisericii Romano Catolice din Sibiu are poarta noua. Grilajul din fier forjat manual are peste 300 de kilograme si se potriveste de minune cu arhitectura zonei. Practic acesta a si fost motivul pentru care poarta veche ce data din vremea comunismului a fost inlocuita.

Biserica Romano Catolica din Sibiu are o noua poarta. Grilajul din fier forjat cantareste mai bine de 300 de kilograme si este conceput in asa fel incat sa se incadreze perfect din punct de vedere arhitectural in peisajul cladirii declarata monument istoric. Cel care s-a ocupat de planul arhitectural a fost Mircea Tibuleac. Aceasta nu este prima oara cand arhitectul ajuta la conservarea aerului medieval al orasului. Pentru confectionarea noului grilaj s-a lucrat o luna si jumatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Expozitie de icoane

Expozitie de icoane pe lemn si sticla facuta cadou tuturor sibienilor. Acum in prag de sarbatori artistul Mihai Gagea si-a deschis o expozitie pe strada Cojocarilor. Aceasta este compusa din 40 de lucrari. Expozitia dedicata tuturor sibienilor care vor sa simta din plin spiritul sarbatorilor se afla intr-un centru aflatpe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro