Platim cu 2% mai mult pentru gaze de la 1 aprilie

admin

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat in sedinta de joi preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale pentru cei 38 de furnizori de gaze naturale, majorarea pentru clientii casnici fiind in medie cu 2%, incepand de la 1 aprilie 2017, potrivit unui comunicat al institutiei.

De asemenea, tarifele de distributie la Distrigaz Sud Retele au fost aprobate, in scadere, in medie, cu 4,16%.

„La stabilirea preturilor reglementate s-au avut in vedere prevederile metodologiei aprobata prin Ordinul ANRE 182/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, in concordanta cu prevederile OUG 64/2016, potrivit careia, incepand cu 1 aprilie 2017, gazele naturale de provenienta interna se vor vinde pe piata concurentiala, inclusiv pentru clientii casnici, fara stabilirea unui pret de vanzare”, se arata in comunicatul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ANRE, „orice client casnic are optiunea de a ramane in piata reglementata de gaze naturale – in care furnizarea gazelor naturale se efectueaza in baza contractelor-cadru de furnizare reglementata si la pret reglementat, ambele stabilite de ANRE sau de a trece in piata concurentiala – in care furnizorul vinde gaze naturale clientului final la pretul si in conditiile comerciale de furnizare convenite cu acesta, prin negociere sau, dupa caz, la pretul si conditiile comerciale din oferta-tip pentru care respectivul client final a optat”.

ANRE are in continuare obligatia de a stabili preturi reglementate pentru clientii casnici si, astfel, de a monitoriza evolutia pietei concurentiale de gaze naturale, chiar daca productia interna de gaze naturale este liberalizata, mentioneaza institutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Carti de povesti pentru tinuturi de poveste

Biblioteca Astra lanseaza cam pania „Carti de Povesti pentru tinuturi de poveste”. Aceasta are ca scop strangerea de carti pentru locuitorii satului Hosman. Acolo urmeaza sa fie deschisa o biblioteca. Daca vreti o Romanie mai buna pentru copiii dumneavoastra nu ezitati sa donati cartile pe care nu le mai folositi. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro