Peste o mie de viroze

Hila Ovidiu

Virozele fac ravagii! De la inceputul anului au fost inregistrate mai bine de o mie de imbolnaviri. La nivel de tara au fost raportate peste 50 de mii de cazuri. Si imbolnavirile cu pneumonie sunt in crestere.

Virozele si racelile de sezon fac ravagii in toata tara. Medicii aflati in sistemul national de raportare au anuntat peste 50 de mii de diagnostice de viroza numai de la inceputul anului si pana la mijlocul acestei saptamani. O mie dintre pacientii tratati sunt sibieni. Din fericire la noi situatia nu este grava. Vecinii brasoveni insa se confrunta cu o epidemie de gripa.

Medicii se tem de faptul ca numarul imbolnavirilor ar putea creste in perioada urmatoare. Un alt varf de imbolnaviri s-ar putea inregistra saptamana viitoare dupa reintoarcerea elevilor la scoli.

Pentru a evit imbolnavirile se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, consumul de ceaiuri calde, de preferinta din plante medicinale, adaptarea tinutei la vremea de afara, acoperirea extremitatilor cu incaltaminte si imbracaminte calduroasa iar in caz de imbolnavire se recomanda vizita la medic in detrimentul automedicatiei. Atentie! Virozele se trateaza cu tratamente antivirale in niciun caz cu antibiotice!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi pentru necuratarea trotuarelor

Cei care nu isi curata trotuarele in fata casei sau in fata blocului risca amenzi. De la inceputul anului si pana in prezent Politia Locala a aplicat cateva zeci de amenzi. Sibienii sunt somati sa isi curete trotuarul in fata casei sau in fata blocului. In caz contrar risca amenzi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro