Peste 700 de locuri au ramas neocupate in clasele pregatitoare

Parintii sunt tot mai putin interesati sa isi  scoleasca odraslele. In judetul Sibiu au ramas peste 700 de locuri libere in urma celor doua sesiuni de inscriere in clasa pregatitoare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu spun ca cei care au ratat cele doua etape de inscriere isi pot inscrie copilul in septembrie, inaintea inceperii anului scolar insa numai daca mai sunt locuri disponibile in unitatea de invatamant pentru care opteaza.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu spun ca au estimat ca pentru viitorul an de invatamant ar fi necesare un numar de 4322 de locuri in clasele pregatitoare din scolile judetului. Dintre acestea insa nu au fost ocupate in prima etapa nici macar 3500. A urmat o noua etapa de inscrieri insa nici aici nu s-au ocupat locurile libere.

Cele mai multe locuri ramase vacante sunt la scoli cu predare in limba romana. Este vorba despre mai bine de 10 de locuri. A mai  ramas un loc la o clasa cu predare in limba maghiara si aproximativ 30 de locuri in clasele cu predare in limba germana.

Multe dintre locurile ramase provin de la scoli unde au cerut spre exemplu infiintarea a 3 clase insa nu s-au format decat doua iar pentru cea de-a treia s-au strans doar 3 sau 4 elevi. Cei inscrisi pentru a treia clasa au fost inscrisi in cele doua clase deja formate. Sunt 534 de locuri ramse vacante in aceste situatii. Cele mai multe sunt la scoli din Agnita, Cisnadie, Curciu, Medias sau Dumbraveni. In Sibiu in aceasta situatie s-a aflat Scoala Regele Ferdinand care a solicitat un numar de 75 de locuri insa nu s-au ocupat decat 48.

La polul opus sunt scoli unde s-a cerut suplimentarea locurilor cu cate o clasa in plus. Vorbim aici despre Scolile 198, 21 sau Regina Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parcarile din Piata Mica si Huet inchise doar pentru unii...

Pregatirile pentru Summit sunt pe ultima suta de metri iar de luni pietele Mica si Huet sunt inchise. Inchise doar pentru cetatenii platitori de taxe pentru ca alesii locali spre exemplu au dreptul de a intra cu masinile in zona restrictionata. Conform anuntului dat de catre municipalitatea sibiana inca de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro