Peste 58 la suta din somerii Sibiului sunt neindemnizati

Hila Ovidiu

Sibiul este pe locul 20 in topul numarului de someri neindemnizati. Dintre cei peste 8 mii de oameni care la ora actuala nu au un loc de munca mai bine de 58 la suta nu primesc somaj. La nivel de tara cei mai multi se gasesc in Teleorman si cei mai putini in Timis.

Numarul somerilor indiferent ca sunt indemnizati sau neindemnizati pare sa creasca de la o luna la alta. Si asta in conditiile in care guvernantii se dau peste cap in incercarea de a a crea locuri de munca, iar primavara ar fi trebuit sa aduca cu sine si deschiderea pietei de joburi sezoniere. La ora actuala in judetul nostru spre exemplu sunt aproximativ 8200 de someri. Dintre acestia insa 4791 sunt neindemnizati. Celor mai multi dintre acestia li s-a incheiat perioada stabilita de lege in care primeau somaj, iar acum sunt fara niciun venit si isi cauta cu disperare un loc de munca. La noi nu e insa cel mai rau. Mult mai prost sta spre exemplu Teleormanul care din mai bine de 15 mii de someri nu are decat aproximativ 3 mii indemnizati. In topul judetelor cu someri neindemnizati Sibiul se afla undeva la mijloc. Adica pe locul 20 din 42. si toate astea in timp ce Capitala spre exemplu se afla abia pe locul 23. Cel mai bine stau la capitolul somaj judetele Caras Severin, Bistrita Nasaud si Timis. Aici numarul somerilor nu trece de 6700 de persoane iar cifra neindemnizatilor nu depaseste 40 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale DSP

Aproape 200 de producatori controlati in doar o luna. Cu asta se mandreste Serviciul de Control in Sanatate Publica din cadrul DSP Sibiu. Rezultatul controalelor a fost aplicarea a peste 150 de sanctiuni dintre care aproximativ 50 au fost amenzi. Seria de actiuni de control a continuat si in luna […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro