Peste 40 de candidati au luat bacalaureatul dupa contestatii

Hila Ovidiu

Peste 40 de tineri au reusit sa promoveze bacalaureatul dupa ce au depus contestatii la una sau mai multe materii. Per total, mai bine de 500 de contestatii au fost favorabile elevilor. Au fost si 300 de ghinionisti care s-au ales cu note mai mici in urma rezolvarii contestatiilor.

Aproximativ 10 la suta dintre cei peste 800 de contestatari ai notelor primite la examenul de bacalaureat au reusit sa promoveze, adica sa obtina medii peste 6.00 dupa recorectarea lucrarilor. Asta a dus la cresterea procentului de promovabilitate la Sibiu cu aproape 2%.

In cifre asta inseamna ca peste 500 de contestatari s-au ales cu note mai mari dupa ce au depus contestatie. Contestarea notelor primite nu a fost de bun augur insa pentru toti cei care sperau la mariri. Peste 300 de candidati s-au ales cu note mai mici. In alte 36 de cazuri notele nu au fost modificate. In ceea ce priveste notele marite, cele mai multe rezultate pozitive sunt in cazul probei de limba si literatura romana. Majoritatea liceelor unde s-au depus contestat note si-au marit promovablitatea cu aproximativ 2 procente. Din pacate la liceul Tarnava unde cei 4 elevi care sustinusera si picasera bacalaureatul nu au reusit promovarea nici dupa rezolvarea contestatiilor.

Niciunul dintre candidati nu a mai reusit insa sa obtina media maxima dupa recorectarea lucrarilor.

In cadrul sesiunii de vara peste 1700 de candidati au reusit sa obtina note de trecere la examenul de bacalaureat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Laura Codruta Kovesi, revocata din fruntea DNA

Presedintele Klaus Iohannis a semnat in cursul zilei de luni decizia de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. In momentul de fata au fost demarate actiunile de alegere a unu interimar pentru functia ramasa vacanta. Seful Statului a semnat in cursul zilei de luni decizia de demitere […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro