Peste 2 mii de locuri de munca vacante in spatiul european

Hila Ovidiu

Sibienii care vor sa munceasca in strainatate au la dispozitie un numar de peste 2 mii de locuri de munca vacante prin serviciul Euress. Aproape jumatate dintre posturi sunt in Spania pentru culegatori de capsuni. Statisticile arata insa ca romanii prefera angajatorii germani pentru salariile mai mari oferite.

Angajatorii din Spania pun la bataie 954 de posturi, aproape jumatate din totalul locurilor de munca oferite in spatiul economic european. Acestia cauta in principal culegatori de capsune insa exista posturi disponibile si pentru tehnicieni sau operatori de centrale electrice. Putin peste 300 de posturi sunt disponibile si in Germania. Statisticile arata ca romanii prefera locurile de munca din aceasta tara datorita salariilor consistente. Angajatorii germani ofera spre ocupare posturi de brutari, manipulanti de bagaje, sudori, lacatusi, mecatronisti, ospatari, bucatari, tehnicieni, vopsitori auto, soferi de automacarale si autobuze, personal pentru intampinarea oaspetilor sau personal care sa isi desfasoare activitatea in domeniul hotelier-gastronomic. Vecinii germanilor, austriecii, pun la bataie 300 de posturi disponibile. La mare cautare sunt cameristele, bucatarii si chelnerii. Nici olandezii nu se lasa mai prejos. Acestia ofera spre ocupare un numar de 195 de locuri de munca vacante. Se cauta operatori la masini si utilaje, culegatori de fructe, muncitori in productie, manipulanti de marfa, culegatori si sortatori de flori, muncitori in bucaterie, manipulanti de depozit, ingineri si specialisti in gradinarit.

In Letonia sunt disponibile peste 90 de posturi. Se cauta specialisti in meserii ca instalator, zugrav, excavatorist, constructor de drumuri, zugrav sau lacatus. Suedezii ofera spre ocupare 58 de posturi pentru muncitori in silvicultura, mecanici si vopsitori auto. In Polonia sunt disponibile 53 de locuri de munca vacante pentru dulgheri de cofrare, sudori, zidari si muncitori in constructii. Cei care vor sa mearga pana in indepartata Norvegie au la dispozitie 42 de posturi scoase la concurs pentru lucratori in industria piscicola, mecanici auto, tinichigii sau dulgheri.

Cate 18 locuri demunca sunt disponibile si in Malta sau Marea Britanie. Cei de pe urma cauta in special persoane cu studii superioare. Situatia este insa una complicata datorita brexit-ului. Cele mai putine locuri de munca vacante, doar cate doua, sunt oferite de tari ca Franta si Ungaria. Aici se cauta strungari, montatori de acoperis pentru piscina si  sudori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Instituțiile statului nu aparțin şefilor instituțiilor, ci societății în ansamblul ei!

Nu de puține ori cei care ne conduc confundă instituția cu proprietatea privată. Sunt şefi de instituții care fie din lipsă de educație sănătoasă, fie din lipsă de caracter, fie ambele, ajung, odata puşi pe funcție, să îşi piardă rațiunea, echilibrul. Se înconjoară de ‘specialişti’ care fie le cultivă spiritul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro