Persoanele incadrate cu certificat permanent de handicap nu mai trebuie sa se prezinte la reevaluare!

Hila Ovidiu

Adultii cu handicap care au primit certificate cu incadrare permanenta nu mai trebuie sa se prezinte la reevaluare. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului spun ca in ultima perioada zeci de persoane cu dizabilitati au fost puse pe drumuri din cauza faptului ca apartinatorii nu au inteles noile prevederi legale.

Dupa ce zeci de bolnavi, majoritatea batrani, veniti din toate colturile judetului au ajuns la DGASPC crezand ca trebuie sa fie reevaluati in vederea obtinerii certificatului de handicap, reprezentantii institutiei spun ca numai cei care nu au incadrare de handicap cu valabilitate permanenta trebuie sa se prezinte la cabinete pentru reevaluare. In cazul celor cu certificat de handicap cu valabilitate permanenta drepturile si beneficiile raman neschimbate.

Cei care trebuie sa se prezinte in fata comisiei de evaluare sunt persoanele cu handicap care au incadrari temporare pentru 6 luni sau un an.

La momentul de fata in judetul nostru sunt incadrate cu handicap permanent aproximativ 13.400 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au inceput evaluarile pentru clasa a IV-a

Elevii de clasa a IV-a au dat de greu. De miercuri au inceput probele de Evaluare Nationala. Primul examen a fost cel de limba romana. La momentul de fata in clasa a IV-a sunt inscrisi mai bine de 3 mii de elevi in tot judetul. Acetstia au sustinut miercuri proba […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro