PERCHEZIȚII CU PRIVIRE LA IMPORTUL UNOR IZOLETE

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează cercetări cu privire la condițiile de import și conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă argeșeană.

În ziua de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza orașului Mioveni, la sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale și locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie a.c., o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din aceeași localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate și modul de autorizare.

cele două persoane, o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din Mioveni, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a 8 camere de izolare biologica (tip izolete),  pretins a fi importate de la un producător din China.

Reprezentanții societății în cauză s-ar fi folosit de documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în țară și prezentarea către mai multe instituții publice, în vederea realizării operațiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

În vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și un telefon mobil.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

50.000 DE MĂȘTI, CONFISCATE PE AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU

În data de 23.04.2020 Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu a confiscat o cantitate de 50.000 de măști, pe care o societate din Pitești urma să le transporte în Germania. Instituția Prefectului Județul Sibiu a solicitat Ministerului Afacerilor Interne, să repartizeze toată cantitatea de măști confiscate județului Sibiu. În […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro