Pentru aceasta vara meteorologii nu au vesti bune

admin

Ne astepta o vara calduroasa, iar lunile iulie si august vor fi de-a dreptul secetoase.

„Asadar o vara mai calduroasa, posibil. O vara deficitara, posibil in special in lunile iulie si august, cu cantitati de precipitatii reduse, care sa determine o intensificare si o accentuare a fenomenului de seceta, dar si extindere in aceleasi zone in partea de sud, sud-est si est a Romaniei.

Desigur ca trebuie sa privim cu rezerve aceste informatii si sa urmarim evolutia si informatiile meteorologice prin acele prognoze de pana la doua saptamani, care sunt publice pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie astfel incat, in termen de doua saptamani, sa incercam sa adaptam fiecare perioada favorabila pentru agricultura si orice alt domeniu.

Dar chiar si cu un grad de realizare mediu de 60-65% al acestor informatii ne putem face o imagine, cel putin pentru fermieri, a ceea ce urmeaza in urmatoarea perioada asftel incat sa decida ce soiuri sa cultive”, a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Acesta a explicat ca estimarile sezoniere de la Centrul European pentru Prognoza pe Medie Durata indica pentru lunile martie – mai 2017 cantitati de precipitatii apropiate de mediile multianuale in regiunile sudice si sud-estice, iar in restul teritoriului acestea vor prezenta o tendinta spre excedent. Estimarile de precipitatii pentru iunie 2017 sunt apropiate de mediile multianuale in regiunile centrale si nordice, iar in restul teritoriului acestea vor prezenta o tendinta spre deficit.

In iulie si august, va ploua foarte putin, mai ales in zonele sudice si sud-estice ale tarii.

Elena Mateescu sustine ca estimarile sezoniere de la Centrul European pentru Prognoza pe Medie Durata indica pentru vara lui 2017 temperaturi medii apropiate de normele climatologice in luna iunie si peste acestea in lunile iulie si august, indeosebi in zonele sudice, sud-estice si local in cele vestice.

Potrivit acesteia, anul 2016 la nivel global a fost deja validat ca fiind cel mai cald an din istoria masuratorilor meteorologice, mai cald decat anul anterior cu aproape 0,2 grade Celsius. De fapt, ultimii trei ani au fost detronati la rand prin anii urmatori consecutivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

MEDICAL: De ce reusesti sa te ingrasi si in POST ???

Postul este perioada din an în care poţi să-i dai o mică pauză organismului tău de la mâncărurile grase, alcool. Dacă observi că acum iei cel mai uşor în greutate înseamnă că şi tu faci aceste greşeli. Tocmai în această perioadă trebuie să fii şi mai atent la ceea ce […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro