Pensionarii isi primesc banii inapoi prin HG

Hila Ovidiu

Guvernul Romaniei a aprobat prin Ordonanta de Urgenta restituirea sumelor retinute pensionarilor. Este vorba despre banii cu titlu de asigurari sociale de sanatate, din perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012.

Masura retinerii contributilor de asigurari sociale de sanatate datorata de pensionari, a fost aplicata numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Datorita modului de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate potrivit Legii nr. 95/2006, un numar mare de pensionari s-au adresat instantelor de judecata solicitand restituirea sumelor reprezentand contributiile de asigurari sociale de sanatate, retinute in perioada 1 ianuarie 2011- aprilie 2012, blocand activitatea acestora. Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a precizat ca pensionarii trebuie sa stie ca aceasta restituire se va face automat prin talonul de pensii. Pensionarii nu trebuie sa depuna nici o cerere, nu trebuie sa mearga la tribunal si nici la Casa de Pensii pentru a depune cereri de restituire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vineri are loc bursa pentru studenti

Studenti, sunteti in cautarea unui loc de munca??? Vineri aveti sansa sa obtineti postul la care ati visat. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu organizeaza vineri la Facultatea de Inginerie Bursa Locurilor de Munca pentru studenti. Pana la aceasta ora si-au confirmat prezenta 15 angajatori care ofera peste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro