Pensionari fara pensii

Hila Ovidiu

Peste 15 milioane de lei. Atat ar trebui sa primeasca inapoi cei carora li s-au retras certificatele de handicap. Este vorba despre aproximativ 560 de pensionari din cei peste 1600 evaluati. Multi dintre acestia au inercat sa isi obtina drepturile in instanta. Insa institutiile statului sunt prinse intre formalitati, culpa este aruncata dintr-o parte in cealalta iar o rezolvare pare sa nu apara de nicaieri.

Prima zi a primei saptamani din iulie a fost dedicata problemelor cu care se confrunta pensionarii. La Prefectura Sibiu, in prezenta celor doi reprezentanti ai Guvernului in judet, a avut loc sedinta comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice. Cel mai arzator subiect a fost evident, cel al pensiilor de handicap. Prefectul a chemat la raport toate institutiile implicate in incercarea de a rezolva problema. Vorbim despre mzi bine de 560 de pensionari sibieni care si-au pierdut nelegal cel putin in teorie indemnizatia de handicap. Desi discutiile au durat cateva ore, rezolvarile au intarziat sa apara. Pana la urma, tot Ministerul Muncii este cel care trebuie sa decida ce va face cu oamenii care au ramas fara o sursa de venit dupa ce comisiile de evaluare i-au decazut din drepturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A cazut in prapastie

Vacanta la munte s-a transformat pentru cativa turisti din Ungaria, in cosmar! Aflati in Concediu in Muntii Fagaras, ei au intervenit in forta, dupa ce un membru al grupului a cazut intr-o prapastie. Femeia s-a ales cu rani grave si a fost transportata la un spital din Targu Mures.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro