Pelerinaj de florii

Hila Ovidiu

Peste doua sute de credinciosi au  participat sambata  la pelerinajul de Florii organizat de Mitropolia Ardealului. La procesiune au participat sibieni veniti de la toate bisericile din oras.

Pelerinii au trecut pe la mai multe biserici din Sibiu, de unde li s-au alaturat alti credinciosi. Seara, ei au participat  la slujba de la  Catedrala Mitropolitana, unde a participat si  IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Marsul de Florii,  marcheaza intrarea lui Isus Christos in Ierusalim. Procesiunea de Florii urmeaza o veche traditie crestina din secolele al III-lea si al IV-lea, traditie practicata la Ierusalim si la Constantinopol.  In Sibiu pelerinajul este la a treia editie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au fost la inviere

Duminica, sibienii greco-catolici au sarbatorit Sfintele Pasti. Ei au luat parte la Slujba de Inviere la biserica din Piata Mare. La slujba a participat si Primrul Sibiului, Klaus Johannis. Mai bine de  o suta de credinciosi romano-catolici au ajuns in noaptea de sambata spre duminica la Biserica Romano-Catolica din Piata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro