Pavajul din centru, capcana pentru turisti

Hila Ovidiu

Sibiul  ascunde nu doar frumusetile unui burg medieval ci si adevarate capcane pentru neofiti! Dalele din zona centrala sunt proba de foc cel putin pentru purtatoarele de tocuri.  A fost doar o minune ca pana acum nu s-a intamplat niciun accident din cauza pavajului prost pus sau lipsa.

La intrarea in oras pe langa panoul cu denumirea in mai multe limbi ar mai trebui probabil montat si unul care sa avertizeze turistii ca zona istorica este una plina de capcane. Si ne nu ne referim aici numai la cladirile de pe care cade tencuiala ci si la pavaj. Practic Piata Mare este singura zona cu dale din piatra unde cei care nu cunosc orasul ca in palma se pot simti in siguranta. In restul zonelor, dar mai ales in Piata Huet si pe Corso de Sibiu dalele prost asezate, cele care se misca sau cele care lipsesc cu desavarsire pot fi adevarate capcane pentru turistii care nu prind din start ideea ca pe langa admiratul burgului trebuie sa fie atenti si la terenul accidentat. Numai pe Nicolae Balcescu sunt cel putin 10 zone in care lipsesc una sau mai multe bucati de pavaj. Si in Piata Huet este la fel. Afectata este mai ales zona de parcari.

Pavajele din zona centrala se intind pe o suprafata de peste 16 mii de metri patratisi au fost realizate in baza unui contract derulat in perioada 2004-2006 a carui valoare a fost de 3,1 milioane de euro net.

De atunci si pana in prezent acestea au fost reparate in repetate randuri. Ultimele interventii au avut loc in 2017 pentru Piata Mica si vara acestui an pentru Piata Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

5 mii de steaguri pentru Sibiul Centenar

5000 de steaguri impodobesc orasul de Centenar. 3000 dintre acestea au fost achizitionate anul acesta. Acestea au costat aproape 30.000 de lei si au fost achizitonate de la o fabrica din Gherla. 5 mii de steaguri tricolore impodobesc Sibiul in an Centenar. Si cum stalpul impodobit cu cheltuiala se tine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro