Pastelul, subiect de simulare la proba de romana

Hila Ovidiu

Au inceput simularile pentru Evaluarea Nationala. La acestea participa mai bine de 3 mii de scolari aflati in clasa a-VIII-a. Elevii spun ca subiectele care s-au dat luni au fost destul de usoare. Emotii pentru elevii de clasa a VIII-a din intreaga tara. De luni au inceput simularile la Evaluarea Nationala. Numai in judetul Sibiu sunt mai bine de 3500 de scolari care sustin aceste examene.
Elevii au intrat in salile de examen la ora 08.30 iar o jumatate de ora mai tarziu au venit si subiectele. Acestea au fost similare pentru intreaga tara. reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca scopul acestei simulari este acela de a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen national si de a optimiza rezultatele invataturii acestora la finalul studiilor gimnaziale. Marti scolarii vor da proba de matematica iar miercuri pe cea de limba materna acolo unde este cazul. Rezultatele finale vor fi facute publice in cursul zilei de 4 martie. Notele nu vor fi trecute in catalog insa vor fi discutate la nivelul fiecare unitati de invatamant. Dezbateri se vor face atat cu elevii la clase cat si cu parintii in timpul sedintelor sau la nivelul consiliilor profesorale. Acolo unde va fi cazul vor fi luate masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Metoda "accidentul" continua sa faca victime

Metoda „accidentul” continua sa faca victime. Un barbat de 55 de ani le-a dat infractorilor mai bine de 3 mii de lire dupa ce au mintit-o ca fiul sau a fost implicat intr-un accident rutier si are nevoie de o operatie urgenta. Abia dupa ce a dat banii, medieseanul si-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro