Parchetul extinde cercetările în dosarul terenurilor de la Nana

Hila Ovidiu

Parchetul General a anunțat vineri, extinderea cercetărilor în dosarul ce vizează achiziția terenului de către fiica lui Băsescu, Ioana Băsescu, în comuna Nana din județul Călărați. Mai mulți funcționari de la primărie sunt cercetați penal pentru retrocedări ilegale.

Primarul, viceprimarul, secretara și alți funcționari din primăria Nana, sunt urmăriți penal de parchet întrucât au comis ilegalități în lanț și au retrocedat ilegal mai multe terenuri, care au ajuns în septembrie 2013 în posesia Ioanei Băsescu.

În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin ordonanţă, la data de 24.06.2014, extinderea urmăririi penale faţă de suspecţii NICULAE TUDORIŢA, DECU FLORIAN, NEAGU MARIUS GELU, DOBRE MARIAN, DOBRE GHEORGHESTOLEA GEORGICĂ şi MANEA CONSTANTIN pentru alte acte materiale pe care aceştia le-au săvârşit în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu (în total un număr de aproximativ 135 acte materiale). Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada 2005-2010, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispoziţiilor legale”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Pe 2 iulie, Parchetul General a cerut oficial Parlamentului raportul comisiei de anchetă privind terenurile cumpărate de familia preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

 

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu Streetball

Cea e-a sasea editie a Sibiu Streetball a inceput deja. S-au inscris in concurs 70 de echipe din tara noastra, Ungaria, Serbia si Bulgaria. Cele 70 de echipe participa in aceste zile la cel mai mare turneu de baschet 3 la 3 din Transilvania. Competitia este impartita pe 5 categorii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro