Papa intervine in conflictul dintre SUA si Coreea de Nord

admin

Papa Francisc a facut un apel la mediere internationala pentru detensionarea relatiilor dintre SUA si Coreea de Nord, avertizand ca aceasta criza risca sa se transforme intr-un razboi devastator, care va distruge „o buna parte din omenire”.

Suveranul pontif a sugerat ca Norvegia este „deja dispusa sa ajute” in solutionarea crizei produse de programul nuclear al Phenianului, transmite BBC.

„Sunt atatia mediatori care isi ofera sprijinul, cum ar fi Norvegia, de exemplu”, a spus Papa Francisc reporterilor care il insoteau in avion la intoarcerea din vizita in Egipt.

Papa a precizat ca situatia devine „prea fierbinte” si ca o optiune este „calea negocierilor, a solutiei diplomatice”.

Comentariile sale au fost facute dupa ce Coreea de Nord a testat o noua racheta balistica, test despre care SUA si Coreea de Nord spun ca a fost un esec, racheta explodand la scurt timp de la lansare.

In 2003 au inceput negocieri menite sa solutioneze ingrijorarile provocate de programul nuclear nord-coreean, fiind implicate cele doua state coreeene, SUA, China, Japonia si Rusia, insa Phenianul s-a retras de la discutii in 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SpaceX lanseaza azi, in premiera, o incarcatura clasificata strict secret

Compania americana SpaceX urmeaza sa efectueze, duminica, prima sa lansare militara, cu o incarcatura clasificata strict secret pentru National Reconnaissance Office (NRO), o agentie de informatii americana specializata in sateliti spion. Niciun detaliu nu a fost divulgat despre incarcatura cunoscuta numai sub numele de cod NROL-76 si care urmeaza sa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro