Papa Francisc: Daca Domnul a inviat, cum pot avea loc atatea nenorociri, boli, razboaie, distrugeri, ura?

admin

Invierea lui Hristos reprezinta eliberarea omului din robia pacatului si a mortii, constituie trecerea la viata vesnica, a afirmat Papa Francisc in predica „Urbi et Orbi” rostita de Paste, Suveranul Pontif cerand depasirea starii de pacat, denuntand razboaiele si crizele din intreaga lume.

„Astazi, in intreaga lume, Biserica reinnoieste mesajul plin de uimire al primilor Ucenici: ‘Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat, asa cum profetise!'”, a declarat Papa Francisc in predica adresata „Orasului (Roma) si Lumii” („Urbi et Orbi”) rostita in Piata Sfantul Petru de la Vatican dupa oficierea slujbei din Duminica Pastelui.

„Vechea sarbatoare a Pastelui ebraic, care marca eliberarea poporului evreu din sclavie, culmineaza cu Invierea lui Hristos, care ne-a eliberat din robia pacatului si a mortii, deschizandu-ne drumul spre viata vesnica. Fiecare dintre noi, cand ne lasam dominati de pacat, ne pierdem de drumul cel bun si umblam ca niste oi ratacite. Dar Dumnezeu Insusi, Pastorul nostru, a venit sa ne caute, iar pentru a ne salva s-a coborat pe Sine pana la umilirea pe Cruce. Dar astazi putem spune: A inviat Pastorul cel bun care pentru turma Sa a mers pana la moarte. Aleluia!”, a afirmat seful Bisericii Catolice.

„Astazi, Biserica repeta, canta si striga de bucurie: Hristos a Inviat! Dar, daca Domnul a inviat, cum pot avea loc atat de multe nenorociri, boli, cazuri de trafic de persoane, razboaie, distrugeri, mutilari, acte de razbunare si de ura. Unde este Domnul? El este acolo, ne priveste de pe Cruce, pentru ca, dupa atata suferinta, este mereu Invierea.

Aceasta nu trebuie sa fie doar o sarbatoare cu multe flori, este mult mai mult: este taina pietrei date la o parte, care devine temelia existentei noastre. In actuala cultura a marginalizarii, (…) aceasta piatra devine sursa de viata. Chiar si noi, pietre mici pe acest taram al durerii, avem cu totii sens daca credem in Hristos”, a adaugat Suveranul Pontif.

„Pastorul Inviat iese in cautarea tuturor celor care sunt rataciti in labirintul singuratatii si marginalizarii; iese in intampinarea lor prin intermediul fratilor si surorilor care stiu sa se apropie cu respect si afectiune, care stiu le transmita acestor oameni un mesaj care nu este uitat niciodata, care cere prietenia cu Dumnezeu.

Pastorul Inviat poarta poverile celor care sunt victime ale formelor vechi si noi de sclavie: muncilor care dezumanizeaza, formelor de trafic, de exploatare si discriminare, dependentelor grave. Poarta poverile copiilor si adolescentilor care sunt privati de libertate si sunt exploatati, ale celor care sunt raniti de violentele familiale”, a subliniat Papa Francisc, potrivit cotidianului Il Messaggero.

„Pastorul Inviat este alaturi de cei fortati sa isi paraseasca tarile din cauza conflictelor armate, a atacurilor teroriste, a secetei, a regimurilor represive”, a explicat Suveranul Pontif, denuntand traficul de armament si cerand incetarea razboaielor in Orientul Mijlociu, Sudanul de Sud, Somalia, Republica Democrata Congo, Yemen si Ucraina.

„Fie ca Domnul Inviat Fie sa nu inceteze sa binecuvinteze continentul european, pentru a le oferi speranta celor care trec prin momente de criza si prin dificultati, mai ales din cauza lipsei locurilor de munca pentru tineri”, a continuat Papa Francisc.

Seful Bisericii Catolice a reamintit ca anul acesta Pastele este celebrat in aceeasi zi si de Biserica Ortodoxa.

„Dragi frati si surori, anul acesta, crestinii de toate confesiunile celebreaza impreuna Pastele. Astfel, se aude dintr-o singura voce in orice parte a lumii anuntul cel mai frumos: ‘Adevarat a Inviat Hristos, asa cum profetise!’. El, care a invins intunericul pacatului si mortii, sa ne dea pace in toate zilele! Sa aveti Paste fericit!”, a incheiat Papa Francisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Loto 6 din 49 - Vezi numerele castigatoare de duminica

Loteria Romana a organizat duminica, 16 aprilie, noi extrageri, precum si Tragerile Speciale ale Sarbatorilor de Pasti pentru Loto 6/49, Joker si Loto 5/40. Iata care sunt numerele extrase in prima zi de Paste: Loto 6 din 49: 8; 30; 37; 11; 21; 45 Loto 6 din 49 tragerea suplimentara: […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro