Pakistanezi afiliati Al Queda, studenti la Sibiu

Hila Ovidiu

Sibiul a fost probabil la un pas de un atac terorist. Serviciul Roman de Informatii a monitorizat mai multa vreme doi tineri pakistanezi veniti sa studiexe la Sibiul. Despre acestia se stie ca erau puncte de sprijin pentru miscarea djihadista reprezentata de Al Quaeda. Cei doi au fost declarati indezirabili de catre Curtea de Apel Bucuresti. Cei care le-au fost porfesori sau colegi celor doi sunt de-a dreptul socati de aflarea vestii.

Sibiul, sau orice alt mare oras din tara a fost pana de curand in pericol de a fi victima unui atentat terorist. Doi studenti pakistanezi aflati la Sibiu faceau parte dintr-o grupare extremista si planuiau atacuri teroriste in tara noastra in pragul sarbatorilor. Cei de la SRI au reusit insa sa ii depisteze la timp si dupa o perioada de monitorizare in care au strans informatii exacte i-au si prins. Cei doi tineri afiliati retelei Al Quaeda erau scoliti la diferite specializari ale ULBS. Reprezentantii Serviciului Roman de Informatii spun ca acestia asigurau suport pentru desfasurarea intregii operatiuni, erau considerati de catre reteaua de terorism drept puncte de sprijin importante iar la momentul la care au fost prinsi incercau sa coopteze persoane cunoscute ca admiratori ai retelei teroriste cu  care sa puna in practica atentatele. Primul dintre tinerii expulzati se afla de 4 ani la Sibiu si studia stiintele agrcole, iar celalalt ajunsese pe meleaguri sibiene de doar doua luni pentru a studia stiintele economice. Cei doi venisera sa studieze prin programe Erasmus. La aflarea vestii data de catre SRI, rectorul ULBS a ramas socat. Acesta spune ca pe unul dintre ei il cunostea si ca era un student eminent. Pe parcursul sederii lor, cei doi pakistanezi au locuit in caminul 3. Unul dintre ei era si casatorit aici. Cei doi tineri au fost declarati indezirabili de catre Curtea de Apel Bucuresti pentru o perioada de 15 ani. La ora actuala aproximativ 20 de tineri pakistanezi studiaza la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Crucea Rosie are Mosi Craciuni de inchiriat

Parintii ai caror copii au fost cuminti au acum ocazia de a li-l aduce acasa in carne si oase pe cel mai indragit batranel. Pentru familii Mos Craciun are un tarif de 75 de lei, iar pentru scoli si gradinite de 150 de lei. Banii astfel obtinuti vor fi folositi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro