Oua si gaini mai putine

Hila Ovidiu

Sibienii nu mai au de unde cumpara oua. Si nu e de mirare daca ne gandim ca la ora actuala tot mai putini fermieri se ocupa cu cresterea gainilor. De vina pentru aceasta situatie sunt normele europene recent stabilite. Oamenii efectiv nu reusesc sa isi alinieze crescatoriile de pasari la limitele impuse de reglementarile UE.

Sosirea Pastelor pare sa ne gaseasca in acest an fara oua si fara carne de gaina pentru supa… si asta pentru ca numarul pasarilor si implicit productia de oua au scazut considerabil la Sibiu. Motivul e lesne de inteles. Crescatorii de pasari nu se pot alinia cu usurinta la noile norme europene ce se impun la ora actuala si in Romania. In conditiile date nu mai e de mirare faptul ca la Sibiu ouale au fost vandute si cu 1,3 lei lei bucata. Este de asteptat ca pretul acestora sa creasca odata cu apropierea Pastilor cand cererea va fi foarte mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a semnat contractul pentru strada Ocnei

Strada Ocnei va intra in curand in reabilitare. Proiectul de finantare dintre Municipalitate si ADR a fost semnat la finele acestei saptamani. Valoarea totala a proiectului este de peste 3,8 milioane de lei. Vineri la pranz a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare strada Ocnei”. La doi ani […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro