Oamneii care “incalta” Junii Sibiului

Hila Ovidiu

Au facut incaltaminte toata viata. Si nu dupa tehnici moderne, ci manual. Vorbim despre oamenii care ii “incalta” pe cei de la Junii Sibiului. Va invitam sa faceti cunostinta cu o parte dintre ei.

De zeci de ani de zile lucreaza cu diferite tipuri de piele. Pentru ei, incaltamintea nu mai are niciun secret. Vorbim despre o mana de oameni, trecuti poate de prrima tinerete, dar care dau dovada de o pasiune iesita extraordinara pentru ceea ce fac. Va prezentam oameni care fac pantofi cu…sufletul. Pe acestia i-am vizitat si noi astazi in incercarea de a afla cum se fabrica incaltamintea.Putini stiu insa ca in atelierul de pe strada Zidului sunt fabricate perechile de incaltaminte speciala pe care le folosesc membrii ansamblurilor de muzica populara. Oamenii care lucreaza aici incalta practic mai toate ansamblurile din tara. Printre clientii fideli ai cizmariei se numara si membrii Ansamblului Cindrelul-Junii Sibiului.Singurul regret al angajatilor de aici este ca din pacate tinerii din ziua de astazi nu se arata nici pe departe interesati de aceasta meserie, iar traditia confectionatului manual de incaltaminte risca sa se piarda definitiv. Angajatii mai spun ca duc lipsa de ucenici si din cauza faptului ca meseria este una extrem de migaloasa, ocupa foarte mult timp, necesita extrem de multa rabdare si este platita…nu foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri de romana pentru straini

Cursuri de limba romana pentru strainii care locuiesc legal in tara noastra. Din luna ianuarie cei care doresc sa se stabilieasca pe meleagurile sibiene vor putea beneficia gratuit de cursurile oferite de catre o asociatie de ajutor familial. La ora actuala in judetul nostru sunt stabiliti peste 800 de straini. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro