O noua serie de proteste

Hila Ovidiu

Duminica seara sibienii au iesit din nou in strada pentru a protesta impotriva ordonantelor amnistiei si gratierii. Numai pe strazile orasului nostru au protestat peste 5 mii de oameni. Astfel de proteste au avut loc in 20 de orase ale tarii. Cei mai multi manifestanti au fost in Bucuresti.

“Sibiul cere: FARA GRATIERE!” Acesta a fost mesajul prompt pe care cei mai bine de 5 mii de protestatari care si-au dat intalnire duminica seara in centrul orasului l-au transmis guvernantilor si parlamentarilor. Oamenii si-au dat intalnire in Piata Mare in jurul orei 18.00 iar de aici au marsaluit pana pe Bulevardul Mihai Viteazu si inapoi. Pe tot parcursul drumului au scandat lozinci impotriva posturilor de televiziune afiliate politicienilor de la putere, au cerut demisii la CNA, au cerut ca legile amnistiei si gratierii sa nu mai fie nici macar aduse in discutie si au mai cerut ca Directia Nationala Anticoruptie sa fie lasata sa isi faca treaba pana la capat. In cursul zilei de luni au avut loc consultari publice pe tema proiectelor de ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea. Florin Iordache, Ministrul Justitiei le-a spus jurnalistilor din Capitala ca este convins ca variantele initiale ale proiectelor de ordonanta vor fi amendate insa nu a vorbit nimic despre cerintele celor din strada care nici nu vor sa auda de existenta unor astfel de legi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu, violentei domestice!

Judetul Sibiu are de luni un nou centru pentru acordarea de ajutor specializat victimelor violentei domestice. Acesta a fost realizat cu fonduri europene si are o capacitate de 20 de locuri. Masura construirii centrului de la Talmaciu a fost luata dupa ce s-a constatat o crestere constanta a numarului victimelor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro