O noua proba de bac

Hila Ovidiu

Tinerii care s-au inscris la bacalaureat in sesiunea din aceasta vara au inceput de luni cea de-a doua proba de competente. Este vorba despre examenul computerizat. O parte dintre absolventii de liceu au scapat insa de emotiile acestui examen dupa ce in timpul clasei a XII-a si-au obtinut certificatul ECDL.

Intre 18 si 22 iunie o parte dintre elevii care s-au inscris in sesiunea de vara a bacalaureatului vor sustine proba de evaluare a competentelor digitale. La nivel de judet peste trei mii de tineri ar trebui sa dea acest examen. Numai ca o parte dintre ei au obtinut inca din timpul anului scolar certificatul “European Computer Driving Licence”. Acesta se echivaleaza cu proba de competente digitale, iar detinatorii lui sunt scutiti de cea de-a doua proba a bacului din aceasta vara. La Colegiul National Octavian Goga spre exemplu doar putin peste 40 de elevi nu detin acest certificat cu recunoastere europeana. ECDL este la ora actuala cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale. Acesta este raspandit si recunoscut international in 148 de tari. Pana in momentul de fata peste 12 milioane de persoane detin un astfel de certificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri de pregatire si ajutor, pentru femeile antreprenor

Sibiancele care viseaza la o afacere participa zilele acestea la un curs de pregatire pentru antreprenori. Dupa ce isi prezinta planul de afaceri, doamnele sunt indrumate catre pasii care trebuie parcursi spre o afacere de succes, iar proiectele cele mai reusite sunt sprijinite si financiar, din fonduri europene. Cea de-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro