O noua moda

alin

Politistii va indeamna sa va gravati numarul de inmatriculare pe oglinziile lataerale ale autoturismelor. In ultima perioada, aceste ,,piese auto’ ale masinilor au fost preferatele hotilor. La negru olinzile furate de la masini de lux se vand cu cateva sute de lei.

Hotii specializati in comiterea furturilor de si din autoturisme au ajuns sa fure tot ce le pica in mana, iar daca nu pot lua o masina intreaga, o fura pe bucati. Astfel, furtul componentelor din exteriorul masinii, de la oglinzi si antene pana la roti si placute de inmatriculare, reprezinta o noua modalitate de actiune a infractorilor care s-au reprofilat in obtinerea ilicita a unor venituri. Oglinzile laterale, stergatoarele si antenele masinilor de lux sunt obiectele cel mai des furate care, ulterior, sunt vandute pe piata neagra pentru sume derizorii. Dintre componentele auto, oglinzile retrovizoare sunt cele preferate de hoti, motiv pentru care gravarea acestora cu numarul de inmatriculare al autoturismului descurajeaza furtul acestora.
Metoda, de gravare a oglinzilor, este utilizata in mai multe tari europene , rezultatul fiind reducerea considerabila a numarului de furturi, intrucat nimeni nu va cumpara o oglinda retrovizoare, indiferent cat de ieftina este aceasta, daca este deja personalizata cu un alt numar de inmatriculare.
Marele avantaj al personalizarii antifurt a oglinzilor auto prin gravura laser este acela ca o data gravate acestea nu mai pot fi sterse, cum este cazul personalizarii prin vopsea.
Asadar, gravarea numarului auto pe oglinda se dovedeste a fi o metoda simpla, eficienta, discreta si mult mai convenabila din punct de vedere al prevenirii unui furt decat al achizitionarii de oglinzi noi. Aceasta metoda este una definitiva si se poate aplica pe toate oglinzile si geamurile masinii, cu seria sasiului sau a numarului de inmatriculare, fiind folosita in acest scop o substanta chimica care ataca sticla asemanator efectului unui acid. Prin aceasta metoda se urmareste descurajarea hotilor, ca urmare a diminuarii laturii profitabile, intrucat nici un cumparator nu se va arata interesat in procurarea acestora, astfel, infractorii vor ocoli acele autoturisme a caror componente sunt inscriptionate. Este bine de cunoscut faptul ca sablarea, inscriptionarea oglinzilor auto se executa pe loc, fara a fi necesara demontarea oglinzilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Romania vs Grecia

S-a facut atata tam-tam cu provenienta pepenilor incat, adevaratii pepeni de Dabuleni, ajunsi in piete, nu mai sunt cumparati de nimeni. Sibienii nu mai au incredere si sunt convinsi ca lobenitele de pe tarabe provin din Grecia. Comerciantii insa sunt cei care au de pierdut. Marfa cultivata in ultimele 2 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro